web analytics

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Faillissementscijfers 2017 op het laagste niveau sinds 2000

Volgens het CBS zijn er in december van 2017 meer bedrijven failliet verklaard dan in november: 15 meer bedrijven om precies te zijn. Desondanks was 2017 als geheel een goed jaar wat betreft de faillissementscijfers. Het totaal aantal bedrijven, 3.290 in totaal, dat failliet is verklaard in 2017 is namelijk het laagste aantal sinds 2000. Het is ook ruim een kwart lager dan 2016. Toen werden namelijk 4.399 bedrijven failliet verklaard. Het aantal faillissementen per jaar is een redelijk wisselvallig fenomeen. Pieken en dalen volgen elkaar in rap tempo op.

Over 2017 zijn in alle bedrijfstakken, behalve de sector informatie en communicatie, het aantal faillissementen gedaald. Koploper is de sector handel, gevolgd door de financiële instellingen, specialistische zakelijke diensten, bouwnijverheid, industrie, verhuur en overige zakelijke diensten, horeca, vervoer en opslag, gezondheids- en welzijnszorg, verhuur en handel in onroerend goed en cultuur, sport en recreatie. De vooruitzichten voor 2018 zijn lastig te voorspellen, gezien de eerder genoemde wisselvalligheden in de faillissementscijfers.

admin

Geef een reactie